Нашите услуги

Да популяризираме и развием арт терапията  в България е един от основните ни приоритети. Знаем, че пътят ни ще бъде дълъг и сме въоръжени с много търпение и безброи мечти. За арт терапия в България се говори повече от 10г, но плахите й стъпки в ежедневните занимания в детски заведения, домове за стари хора, болнични заведения и центрове за подпомагане, ни демонстрират само едно…има нужда от нея, но няма подготвени кадри, които да упражняват тази спомагателна дейност във всички посочени звена.

Инициали арт бутик работи по две основни терапевтични направления според възрастовите граници.

Арт терапия за възрастни

 

Мечтаем заедно да вдигнем заблудата около думата „терапия“ и тя да оставя само усещане на лекота и осъзнатост. Не бива да се плашим от нея, а да я усещаме и развиваме своите бъдещи планове ясно и в конкретни срокове. Арт терапията не е лечение, такова каквото познавате до момента, да посетиш арт сесия, няма общо с изживяването при психоаналитика ви. Арт терапията е общ, пълноценен, пъстър и креативен път към себе си, по който вървите ръка за ръка с приятел, познаващ територията добре.

В арт бутика ние събираме приятели, близки хора с отворено съзнание и пълни с мечти. Изкуството е това, което ни обединява, а желанието да създаваме ни прави силни.

Всеки наш гост е посрещнат като приятел, не като посетител. Ние знаем,че няма как да останеш безучастен, когато си у дома. И домът не е само материя, постарахме се да е усещане, да е топлина и хармония. При всяко събития, организацията коства много енергия,защото е от сърце- за да посрещнем приятели, които ценим много. А какво би било удоволствието,ако не е споделено?!

Арт терапия за деца

 

В концепцията ни за детска арт терапия се придържаме към познатия вече модел с детски арт ателиета и уъркшопи, след които детето си тръгва усмихнато и гордо от своето изобретение. Стараем се да сме различни, подбираме смислени теми, качествени материали, обвързваме ги с предстоящи поводи и разбира се оставяме на децата насладата да се радват вкъщи или да подаряват на близки тематичния артикул. Като професионалисти, а най-вече и като хора,ценящи най-високо личното отношение, се стараем децата да се чувстват на своя територия, обгрижени и дарени с най-ценното-внимание. При всеки наш ивент има различен кетъринг, чрез който навлизането в темата да е по-свободно и забавно. Държим на добрата храна и личното отношение към всеки приятел. Обръщаме специално внимание на чистотата и цветността в помещението, за да е винаги блестящо и запомнящо се изживяване, защото знаем,че детското въображение е мощно оръжие в правилни ръце. Често преподреждаме експозиции, за да са в унисон с тематиката на арт ателиетата. Възпитанието за нас е процес, в който не бива да се губи изначалната връзка с естетиката. Особено много държим, играейки, общувайки и рисувайки, Вашите деца да не са просто в детски център, а да са в галерия. По стените и стативите да ги заобикаля изкуство в чистата си форма. Да тренират сетивата си за красотата. Да я търсят и виждат на правилните места, да бъдат ценители.

X